30 October 2010

Napa Auni bertukar Penjaga/Pengasuh?

Bukan mama x kesian kan Auni, kesian sangat...ye lah terpaksa adapt dengan suasana baru. Dah elok2 duduk rumah BBsitter (BS), ada kawan(kakak qilah) yg rajin melayan Auni, Tapi...

Mama terasa ngan BS kakak la sayang, mentang2 mama ni bekerja, graduan pulak tu, dia ingat mama gaji besar la tu..huhuu..bila mama tanya berapa upah untuk jagakan adik sekali, dengan confident nya BS kakak menggandakan jumlah yg biasa mama bg tiap2 bulan..erk! abis tu kita nk mkn apa la bulan2...bukan mama x mintak kurang, mama tau rata2 BS kt sekeliling rumah tu ambil brapa kalau hantar 2 org ni, tapi BS kakak tetap berkeras, katanya dh murah....(ketuk mama kaw2..) Pdhal mama tau, dengan duit yg dia mintak tu, mama dh bleh hired daily maid dtg rumah utk jagakan kakak ngan adik, siap bleh tlg kemas umah skali....(tp susah nk cari...huhuuu)

So, mama ngan papa amik la keputusan utk hantar kt taska. Walaupun bezanya x lah byk mana, tapi sekurang2 nya mama x perlu risau psl cuti. BS kakak dlu ala2 cikgu. Kalau cuti skolah smggu, dia pun nk cuti smggu blk kg...adik kawen lah, abg kawen lah...habuannya? menetap lah kakak kt umah jiran2 lain, silih berganti tangan kalo BS cuti. Nasib baik kakak dh biasa ngan jiran2 kita. Tapi mama x suka lah mcm tu kan :(

Dah anta kat taska, pun still ada pros and cons. Nanti mama smbung nxt entry pulak.

2 comments:

AlongAzrina78 said...

Salam mama zara, suami saya mmg tak suka anak2 antar rumah pengasuh sbb ada kes pengasuh main badminton kat luar tinggalkan anak2 jagaan dia sendirian, bahaya betul.

Papa Zara said...

pengasuh lama Auni pon pernah, keluar g beli lauk kt depan, anak dia tinggal dlm rumah... :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...