21 November 2010

Akhirnya..siap jugak jahit Buttercup Handbag!

100_1632

Rasa bangga sangat2 sebab tak sangka yang mama ni rupanya kira boleh la menjahit walau tak pernah belajar kat mana-mana…hihii…

Hanya berdasarkan tutorial kat tenet ni, dan juga mesin jahit hadiah dari kampeni, maka lahirlah 2 karya mama yang di atas tu.

Ekceli yang pertama kaler biru, tapi dah nama pun yang pertama kan, maka banyaklah error di sana sini…Last-last buat jadi mainan Auni je.

Yang merah tu karya mama yang kedua. Agak lembik sket sebab tak letak kain alas-dan akhirnya jadi hak milik Auni jugak sebab dia memang minat ngan beg-beg ni.

Maka bila dah siap yang ketiga-yang kaler ijau tu, mama terus sorok! Ahaha…kejam..tapi kang nanti semua pun Auni nak… Yang hijau ni dah namanya ke tiga kan sure la chanteks! jahitan pun dah kemas-puji diri sendiri..hihii…

So, lepas ni mama konpiden kalau ada orang nak tempah! Ada satu lg kaler-hitam putih, memang nice sgt2.. Minggu ni mama nk godek tutorial buat wallet plak..biar sepasang wallet ngan handbag Smile

Harga Jual untuk handmade handbag ni murah2 je- RM 30. Mama pakai magnetic button, kat dalam tu pun ada poket-boleh request kalo nk button/velcro kat poket dalam tu…

Cuma jangan mintak zip udah ler ye…Den tak khatam laei part tu..ahaha!

7 comments:

iyou said...

wah! chantek! boleh buat bisnes la! seryes cantik! iyou suka pakai beg mcm ni! beg kaen!

Mama Zara said...

thanks dik...seronok bila ada org puji hasil karya ni..hihiii

azzey said...

Mama Zara: Pandai menjahit ye! Saya masa skolah dulu ada belajar tapi dh lama tak cuba. jd lupa! heh3...

p/s: slm ziarah ke blog ni.....:)

Mama Zara said...

azzey..thanks sudi ziarah, try la asah bakat menjaet, syok tuu

Liya said...

teruskan niat dan usaha mama jdkan bidang ni sbg salah satu bisnes dari rumah... Insyaallah murah rezeki Aniq dan Auni melalui mama...

Mama Zara said...

thanks kak liya, bukan niat nk bisnes sangat..saja suka-suka..hihii

A.D.A.M. said...

Kreatifnya.. :) Cntik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...