04 January 2011

Steamboat di MAEPS, Serdang

First time papa dan mama sekeluarga datang restoran steamboat maeps kat serdang nih, jenuh gak mencari restoran nih sebab tempatnya macam tersorok sikit, sampaikan ada sorang pakcik nih tolong escort kan…hehe…boleh tahan gak makan kat sini sebab banyak sangat menu dia, rambang mata dibuatnya, yang penah jadi juara makan ke atau sewaktu dengannya memang tak rugilah datang kat restoran steamboat nih…rm19.90 jer sorang…makan la sampai ‘bontuih’ bak kata orang negeri sembilan…

100_2772

Ini antara hasil tangkapan mama ye pada malam tu….memberangsangkan lah jugak…zasssss

100_2768

antara menu pada malam tersebut… siput sedut pon ado gak tau, jangan tak percaya…

100_2776

Jenuh gak nak menyetelkan seafood nih…especially yang ketam tu…

100_2771

Auni zara aka shazwani junior kalau korang nak tahu nih lah dia habuannya pada malam tu, memang dia mimpi eskrem la malam tu…muahahaha…

100_2777

Isi ikan yang telah siap disteamboatkan… nampak macam best jer kan? tapi kalau korang nak tahu memang best isi ikan nih.. marvellous…slurpp…..taktau pulak ikan apa

100_2778

Kakak nih memang mesra alam lah…dengan sume orang dia buleh masuk kepala, kejap pergi meja orang tu, kejap meja orang nih…hmmmmmmm…pening papa dengan mama melayan karenah nya…apa pun enjoy….

9 comments:

man yusoef said...

btol tu...best mkn sini..dulu study upm ada gak mkn sini..berbaloi ah rm20 leh mkn ape2, pilihan bnyk..ice cream lagi..hahah..tapi tulah...tmpt tak strtgik...tersorok sgt

zaMir said...

dah nak masuk 2 tahun study kat upm nih..x penah pegi lagi makan kat sini..ahaha...nak try la nnt...buffet buka puasa pun boleh tahan jugak kat sini..

BEN ASHAARI said...

buat gathering kat sini pon best kan ?

Mama Zara said...

man-puas hati kan
zamir-rugi tak gi try
ben-haah...best2, tp jgn la buat dlm masa trdekat ni, mama baru je pegi...hihii...nak muntah dh tengok seafood2 tu semua setakat ni...ahaha

MamaEma said...

bestnya,,,tk pernah tahu pun ada yg terdekat makan steamboat ni...saya selalu pergi ke bangi jer... apa alamatnya erkh...

wah, en ben ada cadangan nak buat gathering kat situ...bestnya..bila..bila...

Mama Zara said...

kak ema... try google, nanti termasuk blog BA, leh tengok direction kat situ-compete..hihi

Mama Kembar 3 said...

wah menarik tuh, murah plak tu kan. ada masa kena pegi cari tempat tuh.

btw, mama tag u utk GA, ni link:

http://mamakembar3.blogspot.com/2011/01/izamir-ridzwan-pendrive-giveaway.html

Rinna said...

Hmm..suka makan steamboat ngan bbq best kan.. Blum penah lagi sampai ke sini iye laa dari rumah kalau nak ke sini jauh jugak tuh.. :)

Mama Zara said...

mama kembar, harus gi cuba-tempat pon tak sesak, ada la ruang budak2 nak membuas..hihi...dorang pakai pinggan plastik, tak risau la kalau budak2 mengganas kan...

Rinna, ada masa nanti dtg lah cuba, mmg terbaik!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...