19 February 2011

Tako tao sangat sedap!

Sapa pernah cuba? Mula tu mama tak teruja sangat memandangkan makanan Jepun, status halal la yang jadi keutamaan kan. Tapi bila tengok yang serve tu semuanya Malay girls ditambah lagi dengan logo halal yang ada, maka kami pun memberanikan diri lah membeli Tako Tao ni... yang mama tau, mostly kat Jusco memang ada makanan ni. Tapi masa ni kami beli kat Jusco Setiawangsa.

3 biji RM 4.50. Kami ambil yang chicken. Tapi ada tulis kat menu tu, must try octopus! Maybe next time pulak la kan. Rasa nya? sangattttttttttt wallahhhhhhhhhhhh!

Auni pon sampai mintak-mintak lagi. Tapi sebab beli 1 set je kan, ngam-ngam lah sebijik sorang je...ok jom kita layan gambar tako tao ni...Gambar sendiri tak de, tak sempat nak snap terus masuk mulut...hihii...So ini gambar2 yang mama google ye...

Ada mayonis kat atas nya...inti dalam boleh pilih

Cara buat tako tao ni kelihatan sangat menarik. Memang ralit lah mata menengoknya. Dia akan golek-golekkan dalam acuan tu sampai masak. memula nampak cam bersepah je inti tu, but at the end boleh membentuk bebola juga...ajaib...haha

10 comments:

CiK JuE said...

sedap ke..nanti nak cuba..bukan mcm sushikan...kalau macam sushi memang tolak tepilah...

Mama Zara said...

sedap sangat kak na...dia mcm bebola sayur-sayuran (macam coleslow) dengan lauk. memang marvellous la...makan panas2 lagi sedap...ish...terliur dah ni...kena cari gak hari ni...hihii

habsahharun said...

nampak sedap je..tp tak pernah rasa lagi...

KB Emily said...

mcm sedap.nak try jgk..singgah la blog saya klu kesempatan..

http://norlyanagames.blogspot.com

aibaks said...

hmm.. cam best je tgk.. seb bek da lunch tadi

Alida Ali said...

Saya pun suka tako ni tp not for optopus...ehhh geli hehehe...

Mama Zara said...

habsah-sangat sedap!try la

Mama Zara said...

aibaks...ye memang best...dah lunch pon leh telan lagi..hihiii...sebab ni ala2 snack food je :)

Mama Zara said...

Alida...saya makan octopus tu waktu malam (gelap) dalam keta..so main telan je lah. sekali sebijik lagi makan masa dah sampai rumah...erk! memang nampak geli sket...hehe...macam2 terbayang....hihiiii

Mama Zara said...

KB Emily..thanks sudi singgah... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...