18 July 2011

Aniq is a Wormian Boy

Setelah berhari-hari selepas proses diagnosis penyakit Aniq Zaquan, maka mama selesa memanggil adik as Wormian Boy. Bila mama rasa2 tengkorak kepala dia, yup...memang sama dengan definisi Wormian Bones yang kami (mama dan doktor2) baca di wikipedia.

So, di usia Wormian Boy yang lagi 2 minggu nak cecah setahun ni, dia dah pandai nak:

-Berdiri lama-lama tanpa berpaut
-Menangis ketakutan bila diusik dengan 'Bokbong' atau terdengar bunyi hon motor India jual roti
-Main bola.... baling2 bola.. (kakak dulu pandai pegang je, baling tak reti.Dah nak masuk 2 tahun kot baru pandai membaling)
-Keluar dari walker
-Tolak-tolak kerusi/walker
 dan














-Masuk main air dalam bilik air! Huhh....yang ni betul2 mencemaskan.

10 comments:

wida said...

yeke aniq takut bunyi hon motor?
hehe..kelakar pulak

Ardini Humaira said...

huisyyy jangan bagi men dalam bilik air lama2 soran memang bahaya... :)

Bieha said...

SO xde complication yg membahayakan la yer?..Kalau gitu Alhamdulillah....

Anyway about main bilik air, make sure takde bekas besar yg dia blh tadah air dan masuk dlm tu, mcm besin atau baldi, takut lemas... Bilik air kalau blh sentiasa ditutup.....X tahu la kalau dia dah pandai bukak....hehehhe

Mama Zara said...

aah wida...macam tak macho kan boboi takut bunyi hon motor...kih kih kih

Mama Zara said...

dni...dia masuk ngan kakak dia...huhu...

Mama Zara said...

Kak Bie...tak penah2 dia g dapur kalau tak de orang kat dapur..ni auni lah punya keje, ajak adik main lam bilik air...adoiii...

masalah ngan pintu ni sbb tak de kunci dari luar :(

~ yus ~ said...

hehe..Arif pun suka main air dalam bilik air..

Wormian boy ya...bahaya tak wani?

Mama Zara said...

kak yus...setakat ni, tak membahayakan.

tapi masih dalam pantauan, nak tengok dia membesar ke tak...

Myra Jay said...

Memang kena selalu pantau la kalau dok dalam bilik air tu kan kak..
Bahaya tul...

Norhafiza said...

alhamdulillah...masih aktif dan membesar dengan bangganya..ooo part last tu kene jaga bebaik ye wani...bahyeeeeee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...