18 October 2011

Bebas dari Malware. How to Solve?

Alhamdulillah...dah berhari-hari rasanya ramai yang tak dapat masuk ke sini kan? Sampai kan mama terpaksa buang dulu kesemua bloglist yang ada...huhuuu...

Next step? Follow je arahan yang terdapat pada window yang pop-up error tu. Di mana ianya akan membawa u'ols ke page Webmaster tools di Google kalau tak silap. Then, verify diri sendiri as the blog's owner.

Bagaimana nak verify? Mama guna cara dengan tambah satu coding pada edit html...meta tag kalau tak silap. Dan selepas itu, insya Allah dalam masa 24 jam, google akan notice yang blog tu dah bebas dari malware.. 

So, untuk pengunjung2 blog ini, mama mohon kalian tinggalkan sekali lagi URL link untuk mama add kat blog list ye :)

Thanks.

8 comments:

Sofya said...

tu la wani..
blog akak pun xleh nak masuk sebab naik notis malware yang menyatakan blog link ni.. jadi akak pun terpaksa me'remove' link ni dr bloglist akak.. sori ekk
dah ok ka? kalau ok.. boleh add semula la..

mama maman said...

sama la.. tp mama cuma tutup dan berharap ok.. xreti nak godek2 dah...:)

wan nurul hezrina said...

dah okey dah..mcm mana nak taw blog kita ada malwre nie ek?nk godek2 mmg tak getilah..

Mama Zara said...

Kak Sofya..now da oke...so boleh la masukkan semula...hehe

Mama Zara said...

mama maman...kalo kita biar gitu je, lambat tau nk pulih :)

Mama Zara said...

Wan...kalau bukak guna google chrome, biasanya lg mudah nak detect blog kita ada malware atau tidak.

Maya Mayana said...

alhamdulillah...

[A.I.D.A N.O.R.D.I.N] said...

ni aidanya url: aida-mawi.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...