20 November 2010

CERITA KREATIF : Aku nak bagi BEN ASHAARI hadiah …

Versi mama punya tajuk:

CERITA KREATIF : Mama nak bagi BEN ASHAARI hadiah…

Hurm..hadiah apa mama nak bagi kat Ben ni ye? Sendiri nak makan pun kena ikat perut nak nak lagi kalau dah hujung-hujung bulan. Ni kan pulak nak beli hadiah untuk Ben? Grr…mau mama makan penampar ni kalau papa tau mama beli hadiah untuk lelaki lain..wakakakaka……

Maaf la ye papa, ala…bukan betul2 pun, saja suka-suka…hihiii…okey..dah..dah…kita berbalik kepada tujuan asal..hurm…duit tak ada ni, so macamana nak beli hadiah? Err…apa kata kalau kita kitar semula barangan yang ada kat umah…haha…nasib badan la Ben ye….

Eh..eh..jangan salah faham, bukan mama nak bagi barangan terbuang tau…tapi..jeng jeng jeng….

Mama akan gunakan kekreativitian yang tak berapa nak ada ni untuk jahitkan sesuatu yang bermakna untuk Ben gunakan dalam kehidupan seharian…Yang ada dalam benak fikiran mama tika dan saat ini:

Beg Laptop!

Haa….ni mesti Ben gunakan hari-hari kan…Ye lah, kalau xde laptop (ke netbook eh?) cemana Ben nak update blog selalu kan? kan? kan? So, besarlah harapan mama agar Ben dapat mengingati mama sentiasa (err..mama sekeluarga lah…kang ada yang salah faham plak..hihii) lepas pakai beg laptop yang mama jahitkan ni…

Since mama belum menjahit lagi…so, kita layan la dulu gambar-gambar handmade bag yang pakcik google ada ni ye…Mana tau mudah-mudahan betul2 terbuka pintu hati mama ni untuk jahit beg ni kan…doa-doa kan lah ye…aminnnnnnnnn

Beg yang ni sangat simple..tak tau lah mama kalau-kalau kaler hijau ni bukan citarasa Ben..hihi..tapi mama rasa imej typewriter versi dolu-dolu ni nak kena remove, mungkin kita boleh letak gambar laptop pulak kan?

Yang ni pun smart! Mama suka...tapi rasanya kak Red Mummy laaaaaaagiiiii lah suka kaler macam ni..ahahaBag made from felt fabric! Chantek sangat lah untuk mama menghabiskan sisa-sisa kain felt yang bersepah kat rumah tu...haha...tapi smart apa untuk orang yang macho macam Ben? (bodek..jangan tak bodek!)

Lastly, imej basikal tu yang tak kena, mama rasa kena ganti ngan ERL, tak pun imej LRT..hihii..baru lah kena..ye tak Ben?

Agak2 berapa ratus patah perkataan dah ni? Haha..gasak lerr labu..tangan mama bila dah menaip mana reti nak tarik handbrek!

18 comments:

Shaofie said...

impressive. cantik la mama. cute and nice. wow! boleh la order macam ni. boleh bukak bisnes kecilan nih...
nice nice nice.

Mama Zara said...

shaofie: kebetulan semalam mama baru lepas siapkan handbag untuk mama, hasil sentuhan mesin jahit yang pertama mama buat :)

tu pasal terfikir nk hadiahkan beg ni..hihii..tapi takkan nak bagi handbag plak kan, so kita buat beg laptop la...

Lelaki Ini said...

huhuh..
chumel2!

rabiatul said...

g0od luck, mama :)

Mama Zara said...

thanks Lelaki & rabiatul..saja suka2 join contest nak up traffic...ahaha..BE tengah banyak ni, rugi la kan traffic ciput je :)

kakchik@ella said...

Echewah .. rajinnya dia. smoga suksess ye. hehe ..

Shaofie said...

wow. mesin jahit yang pertama. ok mama. gudluck. hehehe

BEN ASHAARI said...

salam mama... hehe..tq .. menarik sekali hadiah hadiah eh .. terima kasih sekali lagi kerna sudi join segmen ni..

Mama Zara said...

kakchik..thanks..

BA...mama tgh giler menjaet ni, tu pasal hadiah pun ala2 sama mode...ahaha

Noor Faezah Mazli said...

wow mama, nak jugakkkk. Hehe. Untung la Ben kalau dapat beg ni. Anyway, gudluck mama :)

ana ayesha said...

salam perkenalan mama

cantik2lah beg tu .... ana suker yg no 2 color pink, cun

Aisyah AR said...

nak satu juga boleh....(tak malu mintak org..) lalalla~

Mama Zara said...

memang cantik2..hihihiii..tapi tu bukan yang mama jaet tau, gmbr ehsan google je..ahaha...

Mama Kembar said...

wah menarik idea, hand made & boleh customize, mesti mr ben suka nih. Good luck!

Mama Zara said...

thanks mama kembar,

mama tgh giler kan jaet menjaet skang ni..hihii

wida said...

salam perkenalan.lawanya beg2 tu.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ said...

good luck mama...

wannurfazrini said...

haha , comel je hadiah ni !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...