20 November 2010

Eh...aku x panggil mak aku mak..aku panggil umi ye!

Ewah..ewahh....sedap2 dia je mintak topup RM 30 dari orang yek? Ni SMS yang baru je mama terima...hopefully korang semua hati-hati ye, jangan mudah tertipu

From +6285210672786

"Ni mak guna kad orng, tolong isikan mak top up RM 30 di nombor baru mak ni no. dia 0178343217, pasal mak ada kes di balai polis, Boleh tak cepat sikit kirim top up"

Persoalan di sini:

1- mama panggil mak..umi..bukan mak-so mencurigakan ye tak?
2- Eh pesal apa no.tepon kad orang tu panjang sangat???
3- Apa kes mak aku nak ada kt balai plak? dia duk elok je ada kt majlis orang meminang skang ni

8 comments:

man yusoef said...

time dulu2 ada gak terima msg camni..pastu saya reply balik " Ko ingat aku percaya ke"...hahaha...ntahpape ntah mintak top up

eiela said...

bahaya tuh,,tak pernah kena lagi dan harap jangan lah terjadi camtu.

mRs sYa said...

hahha,adik sendiri mintak top up pun kemut nk bg...lagila no yg x dikenali

Lelaki Ini said...

wah
besh2!!!!
bg kat ak jugak ek topup tue!

Liya said...

mmg tak leh caya tu wani...tengok no je pun dah tahu itu penyangak...

syiMa said...

dapat sms yg same...cume die ckp pakcik.. suke2 ati die jer.... num yg same.. hati2 yerr anda semue.... bole report kat maxis ni....

azzey said...

Mama Zara: Yg mengantor sms tu yg nak kita anto ke baali tu! huh!!!

p/s: slm kenal dari saya.....AZZEY....

Mama Zara said...

tq to all yg respon, harap2 semua berhati2 taw..jgn plak u ols blur2 gi ikut arahan sms tu..mmg naya je lah, dh terjadi pada mmber mama..sengal plak dia time tu...tp ni bukan sms, org tu call mtak no.acc bank, lesap duit dia 1K

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...