13 November 2010

Hangat! Soalan MTeST!!!

Excited betul mama nak update soalan apa yang keluar dalam ujian pagi tadi...haa..mesti ramai tertanya2 kan..ni salah satu soklan yang mama x leh lupa..kira maksud dia gini la ye:

Rakan sebilik anda memesan anda untuk membeli makanan, tapi dia tak kirim duit. End up-anda lupa nak belikan.

(A) Anda mintak maaf sbb lupa (rasa2 nya ni la jawapan yg betul kan..hihii)
(B) Anda keluar semula dan tolong belikan (ewahhh banyak cantik!)

Agak2 u ols semua....apa mama jawab?

(C) Sapa suruh ko tak kirim duit

kejam..kejam..xde la mama nk jawab gitu ye... tegelak mama dalam bilik exam tadi..tapi sebenarnya soklan2 cmni motifnya nk tgok keperibadian bakal guru tu kan...

Pastu soalan analitikal plak...citer pasal binatang itu kecik..binatang itu besar..binatang itu kaler hitam..putih..perang, pastu soklannya arnab kaler apa! Erk..sangat2 menguji kepantasan berfikir. Agak2 yang jenis lembab tu mmang x cukup masa la ko nak menjawab soklan2 yang ada..tapi alhamdulillah, mama sempat jawab semua tu ngan berfikir.. :)

Antara lain soklan bahagian analitikal tu pasal hubungan kekeluargaan...sepupu sepapat anak buah..sapa atuk..sapa pak sedara...agak2 kalau kelly ng ngan ca ya nun alip yg jawab, konpem pening kepala! ahaha..alangkan opismate mama yang mostly ca ya nun alip tu kalo nak bercerita pasal family pon sure gagap2...abang saya punya abang punya isteri-adik dia! ahah..agak2 sapa la yg dia nk maksudkan tu...

Ok, citer pasal pusat ambil ujian tu..pergh..nak tercabut kaki mama, parking ada la dlm stgh kilometer nak masuk ke tmpat ujian tu (campur ngan menipu) dah lama x exercise jalan kaki ni kan, gi keje balik keje papa hantar, keluar rumah terus naik keta/moto..turun keta/moto terus lompat masuk pintu opis..haa...celah mana la mama jalan kaki dlm satu2 hari tu? tup2 ari ni kena jogathon plak...nasib! Org mesia ni sumer makin kaya raya...lum keje lagi dah pakai keta...mama je xde keta ye...keta yang mama bawak nk gi ujian tu adalah keta papa. mama xde keta :(

3 comments:

~ yus ~ said...

Good Luck!Moga lulus ujiannya dan dapat di temuduga pula, dan moga menjadi guru yang baik untuk anak bangsa.

Mama Zara said...

aminn..mudah2an dapat la intebiu..tp sedih plak kalo dpt..bby x smpai 6 bulan lg masa tu nnti :(

sayangsayangibu said...

Insya'allah ada rezeki nanti tu
rezeki keluarga kan? ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...