13 December 2010

Contest: Saat Pertama Bersama Si Cinta Hati

Dalam banyak2 contest yg mama tengok, ni lah antara yang menarik minat mama untuk join :) Nak join? Leh klik sini. Thanks mamaema sebab tag mama. Jenuh gak mencari gambar2 yg lomantis2 nih. At last, mama dapat gak korek gambar ni. Mama duk cari2 gambar masa mula2 sekali kitorang keluar. Tapi tak jumpa. huhuu.....sygnya, tah mana tercampak. Tapi tak pe, mama cerita je lah ye...

Lokasi: Bukit Cerakah
Tarikh: Sekitar bulan Januari/ Februari (lupa!), tahun 2006 (ke 2007 ek?) haha...kronik sungguh amnesia mama nih!

Okeh. Ni cerita masa mula2 kitorang keluar a.k.a 1st date. Sebelum tu ada gak sekali, tapi gi makan McD je kat Giant Stadium. Yang ni kira pes taim keluar lepas kapel la.

Memandangkan kitorang dekat Shah Alam, so kitorang pun gi la Bukit Cerakah. Pi main salji...sebab masa tu rumah 4 musim tengah musim salji. Kitorang cycling tau kat dalam tu, best!

Utk pengetahuan semua2 readers, mama ni dulu juruhebah sambilan. Nak dijadikkan cerita, papa plak merupakan pendengar setia radio *** ni. So, kiranya kat situ lah cinta kami mula berputik (pergghhhh..jiwang tak hengat!) Ala-ala lagu.. "Hanyaa di radio....(lirik lupa...hihiii)"

Mula2 mama tak layan gak, malas nak ada hubungan lagi rapat ngan caller ni kan. Tapi papa gigih mencari..hihii..last2 terlepas gak la no.fon mama kat papa...Dah tertulis jodoh kami.

Lepas tu??? three la..hihii...kitorang bertunang, tak lama, dalam 8 bulan je kot. pastu nikah :) La ni dah ada 2 cahayamata. sepasang. Rasa cam baru je lagi dok kapel2 ni...hehe....

Sekejapnya masa berlalu...

Okeh. done. Skang mama nak tag mereka2 ini (saja nak tau kesah chenta diorang....haha)


Haa....buat, jangan tak buat tau...hihiii

5 comments:

~ yus ~ said...

Alahai...malulah nak story mory, tapi sebenarnya pernah dah citer dulu, kalau tak dalam blog skrg, dalam blog pertama dulu kot.

InsyaAllah akan di sahut cabaran contest ini. Tunggu masa free ye..

Mama Zara said...

chayok2...tak sabar nak tunggu :)

~ yus ~ said...

Salam mama zara & zaquan.

Tq tag akak ye, tapi setelah akak masuk blog penganjur contest ni, dan melihat syarat2nya, akak rasa tak sesuailah akak nak join contest ni. Lebih sesuai untuk muda mudi kot...hihi. So. sorry to say, bukan tak mahu sambut tag mama ni, harap tidak berkecil hati.

Tapi seperti yang akak nyatakan pada komen sebelum ni, dan kalau betul nak tahu serba sedikit pasal akak dan si chenta hati...boleh klik sini untuk first gambar kami dan
sini untuk gambar kahwin kami .

Semoga ada luck untuk contest ni....Good Luck ye!!

Mama Zara said...

no prob kak yus :) btw, thanks for sharing link..hihi..

++ applelicious ++ said...

thanks sbb sudi join contest wawa ni.
senarai nama peserta dah diupdate,so sila check nama anda yea.wii~ :) :) :) .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...