11 December 2010

Kejayaan terbesar malam ini: Baby Pouch..SIAP!

100_2053

Terharu..bangga…tak terkata. Tu je mampu mama ungkapkan. Tak sangka mende alah yang selama ni mama mampu tengok dan telan air liur je…dah berjaya mama jahit sendiri!!! Tak sampai satu jam pon…huhuu

Yang tak kawen lagi tu sure tak familiar ngan mende alah ni kan. Tapi yang dah ada baby mesti biasa nampak. Slalunya Indon2 kelek anak dorang guna kain batik je. Tapi ni kira moden sket la.

Dan malam ni, mama berjaya buat sendiri. Percubaan guna kain kanvas je. Tak sabar nak tunggu Aniq bangun esok pagi. Nak test!

18 comments:

husniah zaimah said...

comel kain!

Cik Jue said...

berjaya..yeyeye

Shaa said...

cute lah kain tu..kenan!~

kalau ada bb semangat sket nak wat....ehehhe

Norhafiza said...

tahniah wani..wah..cantiknye kain..sure aniq suka nnt kan..

Arissa Zoela said...

wah bestnye....sy dulu beli jer..mahal pulak tu...padahal tgk mcm senang je buatnya...hehe..mcm pandai menjahit jer..pasni boleh lah Mama pasarkan pulak...hehehe...

Mama Zara said...

comel kan kain ni..tp rsnya org x buat bby pouch guna cotton canvas ni..hihii

Shaa..tak pe, tgu ada baby nti leh la jaet...

seronok tau bila dah berjaya buat ni :)

Mama Zara said...

arissa..yup, bleh pasarkan kalau ada permintaan & mama konpiden nak jaetkan bby pouch ni sebab senang je rupanya...hehe

Arissa Zoela said...

yeke?bestnya....kalau dah pasarkan boleh saya tolong promote..hehe..ramai org nak sbnrnye..tp nak beli mcm mahal lah...hehehe.....mama zara jual murah2 la skit..hehehe

Mama Zara said...

arissa, sy testing dlu bawak baby guna material ni. kalau selamat, bleh la jual murah2. sbb heavy cotton canvas ni murah je. yg org jual mahal tu sbb depa guna cotton mahal...kalau mcm sy ni, bleh jual sekitar 25-30 je :)

Arissa Zoela said...

ok...mama zara test dulu yer...sy dulu beli kt baby shop harga dkt 100 tau..mahal nye...huhuhuh...tp kain dia boleh stretch2 skit..ramai gak kwn2 sy nak beli..tp bile tgk harga mahal terusla tak jd beli...

Solihin Zubir said...

cantek la.. boleh tempah tak nie? hehe..

sayangsayangibu said...

cantik, wani ada bakat menjahit, kalau akak hancuss.. ;p

Mama Zara said...

kak eja: bakat turun temurun kot..hihiii

Bieha said...

wahh wani...makin advance...bagus2.... Akak pun ada kain yg tu...kiut kan... Nanti blh la buat utk jual pulak.... Akak pun ada plan jugak nak buat tapi la ni nak kena pk pindah rumah dulu....heheheh... Good luck & pray u success....

Mama Zara said...

kak bie: org tgh giler menjaet ni..macam2 dia nak cuba kan..haha..tp byk yg x menjadi dari jadi sebenarnya.... :)

cobaannnnnnnn

Rubi Hambali said...

ala xper la xjadi byk pun tu akan jadi pengalaman..org yg pandai jahit pun jahit silap tau..hehe

gud luck..sbnrnye rubi baru je nk jahit sbb aritu pg lunatots tgk harga ratus2 huhu..try la jahit sendri..mana tau lagi cantik..t kalo rubi dah siap jahit rubi upload kasi wani tgk..hehe

Mama Zara said...

rubi, sronokkan menjahit ni..jom2 kita support each other :)

Shari said...

It looks great! I love the fabric you used. I haven't ever had a problem with mine hurting my shoulder, so I guess it would just be the heavy fabric. Cotton canvas is very sturdy without much give, so that could be why its hurting. That's my only guess.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...