30 December 2010

Lagi pasal Buffered Earning...yang ke 20 :)

Alhamdulillah..rezeki penutup 2010..amin... Tadi mama check di Nuffnang, rezeki anak-anak..ada 1 lagi Buffered Earning yang singgah menjadikannya yang ke-20 pernah mama dapat. Tapi sekarang ni, 9 je ads yang masih running. Lagi 11 tu dah bertukar menjadi Metered Earning means nilai setiap earning tu dah dijumlahkan bersama iklan-iklan CPC (Cost per click).

Masih ada yang blur pasal apa lah yang mama dok merepekkan ni? U ols boleh check di web Nuffnang ye. Untuk yang masih belum mendaftar, dipersilakan. Tak rugi pon anda join. Bukan kena keluarkan duit.

Sedikit tips yang mama kutip dari blogger otai yang tak lokek berkongsi - Ben Ashaari, kena rajin update! Bila rajin tu, ada la rezeki BE nak singgah... Walau apa-apa pun, berbalik jugak kepada niat asal kita nak blogging ni :)

Mama bukan nak menunjuk..sekadar nak sharing je...kalau nak menunjuk, tak de la mama gi spray cat hitam tu..haha...lagi pon earning tak banyak mana pon (tu pasal malu nak show off) untuk 1-1 iklan BE tu..lepas lah nak buat beli roti coklat kakak selama seminggu.

Adios!

6 comments:

Haa Fakihah said...

hee sy pnye nuff baru ade bpe sen je.

Ujang9897 said...

bestnya...

honeyvsbee said...

wah banyak BE nih..

~ yus ~ said...

Semoga berjaya kumpul amaun yang di idamkan. Dari mula akak join nuffnang March thn lepas, sampai skrg dah ada 56 BE rasanya. 4 masih lagi running. Tapi jumlah amaun nuffnang terkumpul akak masih lom boleh cash out (perlu lagi RM2)....huhu. Cam no tu? Tapi mmg dulu2 tak rajin update. Kadng tu sebulan 2 kali je update. Baru 2 bulan ni rajin sikit update..hehe

Mama Zara said...

kak yus- sama la kita, nak cashout tak cukup sket je lagi..hihiii.. BE byk pon, sikit2 je nilainya kan...tapi kalau blogger yg trafik tinggi, sehari punya BE-100 pon leh dapat...huhu..jeles2..kena kerja keras lagi ni :)

Khairul Amry Mohamad Puad said...

tak pernah dapat BE lagi...income sah sah 0 lagi lerrr...wwwaaaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...