13 January 2011

Handmade Baby Shoes!

Comel kan? Hihiii..ni lah projek mama untuk minggu ni, buatkan kasut baby untuk si kecik Nurin Alia. My first anak buah... Harap-harap muatlah untuk Nurin ye. Mak Long buat khas untuk Nurin ni. Nak buat untuk kakak Zara, dah terlambat. Kakak bukan boleh pakai lagi dah kasut-kasut cam ni. Nak buat untuk abang Aniq plak, tak de kain yang sesuai untuk boboy. So, rezeki Nurin la nih...

Yang kat bawah ni plak, percubaab pertama. Sayang nak buat terus atas kain mahal, hehe,....so kita guna Cotton murah2 dulu la kan...hihi..tapi yang ni mama jahit sebelah je.

Dan model yang jadi mangsa, kaki si Aniq Zaquan yang tengah tido! Haha..kesian kamu..agaknya masa tu mesti kamu mimpi tengah beli kasut..tak pun mimpi nak berjalan ke...sebab kaki kamu tu mama angkat-angkat semata-mata nak pakaikan kasut ni kan..hihii...

p/s: Rubi..mlm nanti aku bayar hutang entry tu ye..baru perasan tak snap lagi gambar nya, sebab aku terus sangkut lam keta..hihiii

8 comments:

~ yus ~ said...

Wani ni memang kreatif lah..:)

Mama Zara said...

Bukan kreatif rasanya kak..tapi suka mencuba sesuatu yang baru..hehe...

dulu gian jahit wallet, dah mahir sket gila jahit hp pouch plak..haha...mekap pouch la..macam2.

now pensel box plak :)

Norhafiza said...

waaaaah!...cantik la wani...mmg rajin wani nih..org kata nak seribu daya kan..

Mama Zara said...

haah kak No, time malas tu, macam2 dalihnya...hihi

mRs sYa said...

mama...
klu kat kaki amani pun..comey gak ni..
hak hak hak

Mama Zara said...

syida...hiihiiii..comel sbb kaki amani comel kan...

nanti kalau ada masa lagi, mama wani buatkan untuk amani ye sayangggg :) abg Aniq pon xde lagi ni..hihi..payah nak cari kain seswai tuk boboy

mRs sYa said...

yeyeyeyeyeye..

(amani bersorak...)

pki kain ape wani?

Mama Zara said...

syida..kalau mu nak beli kain sdiri-carik cotton, batting ngan lain2 daku ada. mu cari cotton yg corak comel2, pastu beli kain match sekali, kalau nk buat gabung 2 corak la kn. contoh polka dot ngan munge2...hihi..mu cari kt nilai tu. nanti pos kt daku or daku drop sana masa nk blk kg 29hb ni :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...