02 January 2011

Sehari di IKANO–full of thank you wishes :)

Setelah sepagi kami berada di rumah, meroyan menunggu gaji masuk-akhirnya jam 2pm baru muncul batang idung fulus. Huhuuu..tergendala semua projek. Sebbaik tak gamble gi bercuti ke Melaka. Kalau tak, naya sungguh la sbb biasanya tepat 7pm memang duit masuk.

Ok, jom layan gambar kami sepetang di IKANO. Mula-mula sampai macam dah malas nak masuk, umat manusia masya allah…ramai sungguh la. Keta pon jammed nk cari parking. Tapi alhamdulillah ada rezeki kami, dapat park dekat plak tu dengan entrance. Dah settle park, sedang kitorang berjalan menuju ke entrance tu, papa dengan baik hati plak tolong tunjukkan park space yang kosong pada one chinese family ni. And guess what? Dorang bukak cermin keta and the whole family say thanks! Sangat-sangat berbudi bahasa kan Smile

Masuk IKEA je, tempat pertama yang mama tuju lepas dah settle breastfeed Aniq, kitorang menuju ke food court plak. Sementara mama gi beli food tu, papa jadik superdaddy, carry Aniq-tolak kakak dalam buggy sambil mencari tempat duduk.

Agaknya rezeki kami lagi. Even penuh, tapi ada sorang lelaki cina ni, offer suh papa duduk dekat dia, since dia kata dia dah nak siap makan (kesian tengok papa handle 2 budak kot..hihi) See? Buat baik dibalas baik kan… Terus Allah bayar cash kat situ jugak…

Masa tengah line up tu, baru mama perasan troli tak de! Nak keluar line, rugi plak sebab dah panjang kat belakang tu. Mama pun call la papa, soh hantar troli…tapi tu lah, cemana nak tolak troli dengan anak kiri kanan kan. Dah la nak mencari lagi (at last, papa can get to manage).

Tapi ni nak citer masa papa cari troli. He saw a Malay couple. Dah siap bawak makanan ke meja. & Papa ask for the trolley. But guess what? They still want to use it! For what purpose do you think? Very- sellfish kan!

100_2609

Auni dan rambut ‘abu bakar elah’ hasil kerjaan papa dia. Memang sakit mata nengok, tapi redho je lah kan…Crying face

100_2610

Aniq-inside the ring sling…

100_2613

Auni enjoy meatball'

Agak-agak dah nak siap makan tu, ada one chinese family ni duk tercari-cari tempat duduk. Papa pon panggil lah cakap dia dah nak abes makan (tis time mama ngan Aniq dah ke BF room), and surprised again, the whole family say thank you…dari bapak, mak, sampailah anak-anaknya (sepasang). Kagum sungguh mama dengan orang bangsa lain ni.

100_2615100_2639

Macam real je masuk gear tuh…

3 comments:

Cik Jue said...

biasa memang begitu..cina lagi berbudi bahasa dari kita yg sesama melayu.....

***memang mcm abu bakar elah**

Cik Jue said...

biasa memang begitu..cina lagi berbudi bahasa dari kita yg sesama melayu.....

***memang mcm abu bakar elah**

Mama Zara said...

geram je nengok rambut auni ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...