02 June 2011

Akhirnya, walau sedikit terlambat



Benar kata orang, sesetengah bayi akan skip one step movement untuk ke step seterusnya. Aniq membuktikannya buat mama. Dari meniarap, menyusur... dia terus nak berdiri. Tak kenal erti merangkak. Dari nak berdiri tu, reverse ke belakang...kenal erti duduk sendiri

Berbeza dengan kakak (video klik SINI, cerita klik SINI), umur 9 bulan 10 hari (kalau tak silap) belajar merangkak...dan seminggu lepas tu baru berdiri.

Apa-apa pun, buat panduan ibu-ibu di luar sana, jangan lah kita membanding2kan setiap anak, kerana perkembangan setiap bayi itu tak sama, walau pun mereka adik beradik, peace! :)

3 comments:

NISA said...

kak,den ni 4 org 4 ragam,4 perkmbgn berbeza yg sama jantina yor..hihihhi,ada debab,ada halus,ada tinggi,ada itam,ada putih..yg kompem bin hamid dan ibu yg sama nisa..

Norhafiza said...

betul wani kakNo setuju sbb 4org anak kakNo lain ragamnya..

Sofya said...

lain budak lagi perkembangannya n lain peelnya..
anak2 akak pun sama...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...