29 June 2011

Bertukar kereta (Myvi Baru?)

Pic kredit to arenakereta.com

Baru2 ni Perodua lancarkan Myvi model baru. Hurm... tapi mama tak berkenan pun...kih kih kih... Sebab? Mama ni jenis suka keta bonet besar2...macam Myvi baru ni kan kalau setakat main area KL je tak pe lah. Kalau kami ni, jenis balik kampung jauh2... jenuh lak nak menyumbat barang dalam keta bonet kecik, ye tak?

Tapi style mama, tak suka plak MPV...walaupun besar, but still tak de ruang untuk penyimpanan barang. Ruang nak sumbat orang ada lah...ahaha... Kalau boleh, mama tak suka sumbat2 barang kat kaki ni. Nak tersusun kemas dalam bonet je. Baru lah selesa kalau dalam perjalanan jauh.

Setakat ni masih belum rezeki kami lagi nak pakai kereta berbonet besar. Cukup lah dengan 'kereta kebal' ni dulu kan, anak 2 tak pe lah lagi...kalau 4? Eh...

Korang yang pakai Myvi, anak ramai dan dalam perjalanan yang jauh, cemana ek? Selesa tak?

6 comments:

~aYeeN & SuE~ said...

muat je brg sbb nek sorg je..hehe..tp klu g shoppg or jln2 gan fmly x muat la bonet kecik tu..:)

Bieha said...

Akak pun x suka nak beli keter kecik2...rasa cam rugi jerk...ekekek... Carik keter bonet besar coz kami ni tiap kali balik kg, segala mcm mak neka bawak,selimut toto bagai esp kalau balik Muo... Pun x brp favour MOV coz luggage kecik, unless, part of ruang belakang tu lipat untuk luggagela... So right now mcm prefer SUV jer... Sebab hari tu balik kg naik pajero, walaupun pajero lama, tapi ruang belakang luas.... 3Fs seronok duduk kat belakang tu.... Siap bentang toto selimut bagai bg diaorang baring....hehhehe

~ yus ~ said...

biasa bila balikkg lama, ruang tempat duduk yg belakang sekali tu mmg di lipat untuk letak barang yang banyak..huhu.

Tulah, ada mpv pun rasa tak cukup luas lagi, nak beli lagi besar, tak mampu..Syukur dengan apa yang ada..:)

Mama Zara said...

ayeen, sorang ok lg :)

Mama Zara said...

kak bie...kita yg jalan jauh ni kalau boleh nak buat keta cam bilik kat rumah kannn...hehe

Mama Zara said...

kak yus, tu la bila dh ada anak2 ni...nk beli keta kena pk panjang kan.

tp apa2 pun bersyukur je dgn apa yg dh ada ni :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...