05 August 2011

Balik Kampung...Ohhh Balik Kampung

Baru empat hari kita berpuasa kan, dan hari ni masuk hari ke lima. Tapi semalam dah terselit lagu balik kampung dari Allahyarham Sudirman ketika iklan di TV.

Yang mengejutkan mama tu...tiba2 kakak pun menyanyi sama... "ayikkkk ampunggggg...oooo...ayikk ampunggg...." seolah-olah macam dah biasa dengar, tapi mama percaya...tu lah pertama kali kakak dengar. Sampai papa tanya,

"Mama pernah ajar kakak nyanyi lagu ni ke?"

Nampak sangat kanak-kanak seawal usia 2 tahun setengah dah bijak meniru apa yang TV paparkan. Terus tangkap masuk otak dan proses mengingat pun bermula!

Nota kaki: Aniq Zaquan nampaknya dah mula sakit mata...habislah kalau kami semua dijangkiti :(

10 comments:

diana said...

kita yang tua pun seronok balik kampung apath lagi budak2..
:)

Mama Zara said...

betul tu kak diana, kalau org dewasa...happy pun simpan dlm hati je...plg ketara pon asek tersenyum je la

kalau bebudak ni..siap nyanyi2 lagi

wida said...

yelah..waiz pon berjoget kalau dgr lagu balik kg tu.
papanya punyalah marah..smpai tukar channel..cian budak tu, hihi

Bieha said...

Faiqa pun tahu jugak lagu tu, seronok dia dok nyanyi..... Anyway pasal sakit mata tu, kan Mama still ada BM, guna jelah,....hehehhehe

Mama Zara said...

wida...bebudak sekarang cepat bijak :)

Mama Zara said...

kak Bie,...mmg dah titis ngan susu...alhamdulillah, tak lah merah menyala....cuma masih bertahi mata :(

Liya said...

kalau nak elakkan jangkit sakit mata, doktor pernah nasihatkan akak dulu time adam sakit mata tp akak je yg pelupa nasihat dia...hihihi...Doktor kata jgn sentuh air mata pesakit mata. apa2 saja yg pesakit tu pegang, lepas dia bg kita atau kita ambik dr dia, pastikan kita basuh tangan cepat...takut kita gosok2 mata, tu yg bleh jangkit tu...

deqlis said...

heeh...klu dgr lagu tu mmg terasa nak balik kg:-)

sW33tdARLiNG said...

best raya tahun ni cuti awal.. ada 3 hari sebelum raya

Mama Zara said...

kak Liya, tq share...alhamdulillah tak serius sbb wani kerap titikkan air susu dlm mata dia..sehari je nmpk merah sikit....

deqlis...lagu yg mengeksaited kan ye tak

darling, mama nak kerja lagi rasanya sehari sebelum raya tu...mungkin halfday je lah. sebab cuti tak bergaji kena fikir panjang...huhu

*nasib balik n9 je tahun ni :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...