11 November 2010

Apa Nak Jadi???

Sapa tak de keje??? Sila angkat keyboard..hihii... Jom kita mengkreatifkan otak yang kureng kretip ni...asah bakat beb! Mama mmg la suka bab2 nak merapu ni.. :) Nak join? Klik banner blog benashaari.com tu ye...

Alkisahnya...kalau ekau nak terkona dalam dunia blogging ni, ramah tamahla yo ngan blogger2 lain, kurangkan manis dlm minuman, tambahkan manis dalam senyuman.

Tak kigho lah kalau ekau sonyum nampak batu kikir jambatan bosi pun, itu tando eh ekau ikhlas dalam menulih blog ni ha..jangan hipokrit, bughuk padah eh...buek oghang menyampah yo ngan ekau nanti.

Jangan pulak bilo ekau dah glemer nanti, ekau poei pijak2 yo orang lain. tak baik tau.

Tapi kalau ekau nak membantu blogger2 lain yang baru pulak, alhamdulillah, mughah rezeki ekau nanti... bak kato pepatah yang berat samo dipikul, yang ringan samo dijinjing (erk..related kah???)

Bak kato pepatah laei (eh..asek pepatah je ni), bersatu kito teguh, bercoghai kito roboh
.
Dah teguh sek sok, sonang2 yo ekau buleh blogging pakai kaki...relax yo...dulu2 ekau kojo kuat dah kan nak lotak blog ekau kek dopan mato dunio.

Tapi kalau dah namo blogger, xdo nyo duk relax dah smpai menaip pun pakai kaki..sampai maso nanti pasti ekau termenung pulak, apo laei nak buek ngan blog ni. Almaklumla, blogger tak ponah kona erti relax!

Nota kaki: Haa..apa macam Abg Ben? Tergeliat jari mama nk kretipkan otak ni..hihi..

33 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

weee.goodluck mama! :D

Mama Zara said...

gud luck jugak utk iqa :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ said...

peeewwiiiittt....sempoi lah...

sembil9n said...

ehehehe... :D boleh layan~!

iyou said...

gudluck pencabar ku.................... =D

aisyah said...

bace smpai senyum cam kambeng tu...hahaha...best!!

husniah zaimah said...

saye pling suke ini! :D

mush said...

huhuh....kelakau....


eh..KLCC ada buat purple day??
ngOmel, ngumpat & mengata: Suria KLCC purple day

Mama Zara said...

thanks semua sbb sudi baca :)

Noor Faezah Mazli said...

best la mama. gud luck ya!

~ PIJA ~ said...

kreatip jugak..:)

senandung hatiku said...

Salam ziarah..best! mesti En.ben rs trcbr...ada saingan ni.Smoga brjaya..

s.a.m said...

good try darling!best!

rabiatul said...

g0od luck, mama !! ^_^

KBSM said...

yo...lah...

Mama Zara said...

eh eh..kak jan pun baca gak ek..hiks..malu I :))

Bella ♥ said...

hekhek sempoi~

Mama Zara said...

senandung hatiku,

mana leh lawan tokey...

nur said...

kreatif la mama.. loghat nogori tu
ALL IN ONE

Cikgu Fikri said...

Mama zara...
Huhuhuuh...
Kreatif...
Good luck ok....

Siti Nizam Samsudin said...

smoga bjaya mama, btw..nice. ngehehehe :)

zacky ~786~ said...

sempoi2..~

Lelaki Ini said...

kreatif2!

LUKISAN PENA said...

jom kita tengok..
sapa yang kena..

Mashitah said...

yup2,..kelakar,..hehehe
gud luck~

Farah Justme said...

gudlak! datang la jenguk2 entri sy pulak! hihi!

Mama Zara said...

thanks semua yg sudi singgah dan baca..nnti mama balas kunjungan u ols k. Ari ni bz sket, + get ready untuk ujian MTest esok :)

Mama Kembar said...

nice! good luck :-)

Mama Zara said...

sudi2 la vote mama kt sana ye: http://www.benashaari.com/2010/11/mari-mengundi-jangan-persiakan-undian.html

FareedSairi said...

Good Luck :)

Jom Undi Si Tukang Tulis dalam Cerita Kreatif oleh Ben Ashaari

Nur Azila Ismail said...

good luck :)

ZiraZin said...

gud luck Mama... ;))

Matika Love 131020 said...

hahahaha...mama2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...