10 November 2010

Boleh ke puasa 100 hari?

Pagi tadi mama bawak Aniq gi klinik. Inject untuk 3 bulan. Asalnya mama pun plan nak ‘inject’ jugak. Since last month ada sorang nurse tu kata, boleh amik, cuma pastikan belum bersama lagi. Tu je OK syarat dia, xde pon cakap kena ada pengesahan x mengandung ke..apa ke…Ok. Tu bulan lepas.

Pagi tadi punya cerita,

Nurse: Awak kena buat UPT dulu.

Mama: Tapi saya memang puasa 100 hari, nak kena buat UPT jugak ke?

Nurse: Aah, kami takut ada kes tipu, dah bersama, tapi cakap tak bersama…

Mama: (Erk…apa ko tak percaya ke kitorang laki bini puasa 100 hari???)


Bukan x nak beli UPT tu, nak kena gi beli kat luar satu hal. Pastu nak kena datang balik. Kan dah jadi dua kerja plak tu. Dah la masa tu pukul 12 tengahari. Sblom kol 1 nak kena speed dtg opis lgi. Potong Stim sungguh! Tak pasal2 kena gi buat kat swasta pulak. Hangin OK! Ngan kerenah birokrasi yang ntah apa2, menyusahkan orang! Hello…kalau aku tipu, tak ke mudaratkan diri sendiri jugak.???Memang BANGANG!



P/s: kepada nurse2 yang baca, sila jangan terasa yep. Entry ini tak ditujukan untuk anda.

2 comments:

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

mama,

kalaou kat klinik gynae akak, nak inject/iud mesti masa period atleast dlm 4-5hari period. so, kena pasang/inject time period tu...:)

Mama Zara said...

yg inject ni pun sama kmieja...tapi nk nunggu period tu sah2 la lama lg since fully breastfeeding. lagipun nk suh tgu period tu just nk sahkan x preggy...ni dah sah2 x bersama lagi..huhu..nak preggy celah mana kan? kalo bitau awal2 nak jugak tgok UPT, dku dh bwk siap2 dari rumah :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...