13 December 2010

Kami Merayu...

Nak join? Klik banner Ben Ashaari tu ye. Kali ni citer mereka2 yang suka merokok di tempat awam.

Bukan sekali dua mama terkena, terpaksa hidu asap rokok ibarat mama juga yang merokok..huhu...sedih! Tapi mama punya cara senang je, pernah sekali tu kat restoran, mama buat kibas2 paper depan muka...

"Ya Allah! Cepat lah mati kalo hari2 aku hidu asap rokok camni"

Kesannya? Alhamdulillah, perokok tu terasa, terus dia matikan dan chow! Oh..kejayaan besar ye...tapi mama tengok tempat jugak nak sound sinis macam tu. dan yang penting tengok orang nya. kalau spesis gangster, memang idak berani la..daku yg chow dulu ada lah!

Agak2, apa yg kerajaan boleh buat? Rasanya, naikkan harga rokok pon tak memberi kesan. Mungkin haramkan terus rokok di Malaysia. END STORY.

Nota kaki: Alhamdulillah papa tak merokok :)

10 comments:

nadzirah razalli said...

emm...katakan tidak pada rokok !

Myaby said...

tak suke org merokok!!!!

zacky ~786~ said...

yeah !! rokok bahaya tok kesihatan..

nur said...

tahniah le berjaya tegur si perokok tuALL IN ONE

*cilipadi=hafizah* said...

yup. klu hari2 macam nih...kita yg tak merokok yang tinggi risiko kematiannya..nauzubillah..
salam ukhwah. aye foloo cni..

Lulu caldina said...

katakan TIDAK kepada rokok..

✿ CikCimi said...

ban je semua rokok.
:)

Anak Ulu Cheka said...

aktakan rokok tu haram dijual...

new n3 AUC Minyak Wangi

mRs sYa said...

wani,heheh...daku selalu sound terus..klu mamat tu ala2 sengal,

daku ckp bro nak mati,mati sorang2 erk...
klu mcm budak2 je,tolong ye respect org x merokok.ni ada bb lagi ni

Mama Zara said...

syida, daku kalo nk sound, tengok rupa org gak, takut trkena samseng ke..haha..mati plak haku dikerjakan kat situ kan :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...