20 December 2010

Mari Melawat Binatang Siri I (Gajah Beromen)

Siri penjelajahan ini dibawakan khas untuk Auni Zara. Mama dengan papa kesian kan kakak, bosan duk rumah. So, papa pun dengan baik hati nya telah menyeponser (read: meng sponsor) 2 tiket untuk dewasa ke Zoo Negara. Yeah, here we come! Best gak parking free sebab Akim yang jaga parking. Hihi..thanks boy :)

Kitorang gi dah lewat, dalam kol 1 lebih camtu sampai sana. Masa tu ngam2 azan Zohor. Dengan berbekalkan stroller dan ring sling (sorang satu), dan jugak air mineral dan susu (masing2 sebotol je), pastu beli jagung dalam cawan-1. That's all.

Ni lah binatang yang mula2 Auni tengok (gambar dari google) dan panggil 'yau' a.k.a meow a.k.a kucing! Oh..jauhnya tersasar..hihii..sebelum ni mana penah tengok binatang lain selain kucing kan. So, mmg xcited lah kakak tengok gajah. Agaknya mesti kakak fikir. Kucing ni besar, kucing yang ada kat kawasan rumah kita tu kecik je.

Part yg paling best, buleh plak gajah tu buat drama tengah2 orang ramai dok nengok. Mama teruja giler..ahaha..kakak pon xcited, tapi xcited apa ntah! haha..kalaulah dia memahami...

Ok, ni drama sebabak gajah itu (gambar google nih, mama lum transfer lg gambar yg ada)

Lain-lain citer, dalam episod seterusnya lah. Penat dah mama nak menaip. Daa.

5 comments:

alien said...

gajah .. gajah
at least anak dia, dia jaga kan

Norhafiza said...

aloooos..klo kakNo segan la nak menjawab soklan anak2.."mama, dia wat pe tu?" huhuhu

Aku Ibu Muda said...

haha..kakNo, sebbaik Auni tak reti apa lagi...brcakap pon sket2 je :)

Citarasa Rinduan said...

mama..

syok kan layan binatang time tak ada rancangan lain kat umah..ayu ke zoo time umai 1 tahun..maksudnya dah 2 tahun ayu tak kesana

lagi makan kacang dan jagung mcm mama buat..boleh bagi binatang makan

Aku Ibu Muda said...

CR, skang ni da tak boleh bg makan kat binatang, gajah je boleh..lain2 tak dibenarkan :) takut sakit perut..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...