01 December 2010

Musykil status TGI Fridays...Halal atau tidak?

Ada tak sesapa pernah makan kat TGI Fridays ni?

Company ada nak buat party krismas kat sini, mama memang tak teringin pun nak pergi, sebab utama- lepas waktu kerja adalah masa yg sangat2 berharga untuk anak-anak. dan rasanya, krismas tu tak perlulah disambut oleh masyarakat melayu beragama islam.

Apa pendapat u ols?

Lagipun hari tu, mamada tengok kat sana ada serve arak jugak kan? Tapi musykil gak sebab nmpak ada pekerja melayu bertudung kat sana...

6 comments:

wida said...

kalau was2 better x pyh pegi.
tq link blog sy kat blog mamazara. sy pon dh buat

Mama Zara said...

wida..mama mmg x teringin pon nak pegi, tp tu la..kesian collegue muslim yg lain tu kan..dorang mcm beria2 je nak gi...huhu...

mama mmg dh say no utk tmpat2 mcm tu

Norhafiza said...

ya wani..klo dh ade 'benda' tu sah2 la..di labuan ni tokey cina tp pekerja dia amik org pakai tudung sbb nk pikat pelanggan..jd kena berhati2..

Mama Zara said...

kak nor: kesal kalau collegue muslim ni nak pegi jugak, alasan dorang: kat sana ada pekerja pakai tudung..erkk, boleh gitu yep?

Izat Tarmizi said...

Maknanya kalau carefour,giant dan store2 yg besar2 ada jual arak jugak,means barang2 yg dalam tu pun adalah haram lah yea

Mama Zara said...

Izat, wallahualam. Kena tanya pada yang pakar, tapi mama prefer utk elakkan kalau boleh bab2 makan ni, sebab kat dapur tu bercampur2 kan. kita mana tau diorang guna alatan yang sama untuk serve hidangan yg halal dengan tak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...