15 December 2010

Ya Allah..panjangkan lah umurku :(

Tak tahu kenapa. tapi saya sangat sebak Sad smile

Terlalu banyak berita kematian yang saya dapat sejak akhir2 ini. Baik di akhbar, mahupun di kalangan teman2.

“Ya Allah..panjangkan lah umurku, berikan aku peluang untuk melihat anak2 membesar, tapi sekiranya dah tertulis ajal untuk ku, aku redha”

Walaupun bukanlah sahabat atau sanak saudara terdekat yang pergi meninggalkan saya, itu sudah cukup membuatkan saya sangat sebak.

Menitiskan air mata walau tak tahu buat siapa.

Paling baru, berita kenalan kepada teman di Facebook, cukup meruntun jiwa. Keakraban mereka cukup menyentuh hati.

Sephia.

Saya tak tahu kenapa, tapi saya turut menangisi pemergian arwah. Sad smile

Teringat di saat saya kehilangan BFF, ketika itu masih berpantang. tak dapat nak ziarah keluarga arwah walaupun saya berada sangat dekat dengan mereka. Sedih. Pilu. Sebak.

Teringat kata2 arwah “aku nak gi tengok baby..” tapi tak kesampaian. Sad smile

7 comments:

||aLeaSaRa|| said...

huhu...sdhnya.Yelah kan naluri kite sbg pompuan ni cpt betul tsentuh.Kes bdk pompuan OKU india tu pun kite dh rasa senak perut bile polis bthu cara kematian dia.Sama2lah kite bdoa agar usia diberkati dan sempat tgk anak2 hbs sklh,msk u,kerja,kawin,dpt menantu dan timang cucu.huhu.....

Mama Zara said...

tu la pasal..sedih...slalu sgt dah dgr berita kematian akhir2 ni.

Solihin Zubir said...

aminnn... ya Allah...
panjangkanlah umur kami semua agar ia menjadi ibadah kepada kami..
amin..
insyaAllah..

sephia said...

:(( sgt2 sedih tp sy redha..

arwah dulu kolej telekom 2001-2003,then uitm s.alam (eng) 2004-2006,last British Malaysia Institute(UniKLBMI) 2007-2010..DOB 21/11/1983..sekolah teknik k.lipis kalo tak salah sy..

Mama Zara said...

sephia, patut la sy terasa dekat, arwah merupakan senior kpd beberapa sahabat sy di teknik lipis :( dan juga kenalan kpd mmber2 uitm sy (sy agak sbb tgok status dorang towards pemergian arwah)

sephia said...

Ya Allah..keciknya dunia..mana2 suma kenal arwah..even pegi makan pon tiba2 ramai je datang salam2 ngn arwah..padahal arwah tak kenal pon..itula..peribadi baik..orang suma suka..jumpa mana2 suma owg tegur..

Mama Zara said...

orang baik. Allah sayang...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...